Telecí medailonky s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí medailonky s červeným zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
1 špetka | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
1 dl | Vývar telecí |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Skořice mletá, Sůl, Telecí kýta, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, řepkový olej, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí medailonky s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, odstraníme bílou slupku, rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kostky. Z červeného zelí odstraníme vnější listy, hlávku rozpůlíme, tuhý střed odřízneme a vnitřní jemné listy nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájené zelí a za stálého míchání ještě krátce smažíme. Potom přilijeme vývar a zelí 20 minut vaříme na středním ohni. K uvařenému zelí přimícháme kousky pomeranče, dochutíme ho skořicí, pepřem a solí. |
3 | Maso omyjeme a osušíme, rozporcujeme na menší plátky, které opepříme a osolíme. V malé pánvi rozpálíme zbylý olej, plátky masa na něm z obou stran prudce osmažíme, pak zmírníme oheň a ještě asi 3 minuty je z každé strany dosmažíme. |
Poznámka
Medailonky podáváme s červeným zelím, vhodnou přílohou jsou například vařené brambory.