Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých meruňek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48980

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Cukr krystal
3 kg Meruňky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 482kJ
25% Sacharidy 89 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kompot z čerstvých meruňek postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Oloupeme je a krátce vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou nebo octem, aby nezměnily barvu. Vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.

2

Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme meruňky. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept