Africké vepřové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Africké vepřové špízy
Africké vepřové špízy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín mletý |
0,5 dl | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 442,3mg |
Vláknina | 529,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Africké vepřové špízy postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce. |
3 | Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut. |
4 | Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty. |
Velmi chutný recept. Na grillování mohu jen doporučit!