Vepřové žebírko podle rychtáře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko podle rychtáře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
200 g | Cibule |
150 g | Játra vepřová |
150 g | Okurky nakládané |
30 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Paprika sterilovaná |
150 g | Slanina vepřová |
40 g | Sůl |
200 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 315,6mg |
Draslík | 538,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.

Vepřové žebírko podle rychtáře postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou. |
2 | Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme. |
3 | Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit. |
4 | Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky. |