Zdravý recept

Mošt z čerstvých moruší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49002

Ingredience

2 g Kyselina citrónová
2 l Moruše

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 86 kcal
Kilojoule 360kJ
5% Sacharidy 20 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 20 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mošt z čerstvých moruší postup přípravy receptu:

1

Zralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a šťávu ihned rozlijeme do sklenic. Převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mrížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l morušové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept