Veka zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veka zapečená se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49013 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 ml | Mléko polotučné |
60 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
160 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 307,8mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Veka zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne. |
2 | Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou. |