Jednoduchý recept

Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49015

Ingredience

20 g Feferony
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
250 g Klobása uzená
50 g Máslo čerstvé
120 g Okurky nakládané
2 g Pepř černý mletý
240 g Rýže dušená
240 g Sýr Moravský bochník 45%
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou postup přípravy receptu:

1

Sýr nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, nakládaný hrášek scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pekáček vymažeme máslem, dušenou rýži smícháme s hráškem a vložíme do pekáčku. Poklademe kolečky klobásy, posypeme polovinou sýru, feferonkou, vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a pokrm v pekáčku zalijeme. Nakonec posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.

2

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou nebo čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept