Jednoduchý recept

Pečená husí játra s vlašskými ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49016
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 dl Husí sádlo
500 g Játra husí
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
1,5 kávová lžička Paštikové koření
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
25 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
5% Sacharidy 18 g
56% Tuky 42 g
12% Sodík 234 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pečená husí játra s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy překrojíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Očistíme cibuli, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na dílky.

2

Omyjeme a osušíme husí játra. Do přibližně stejných kousků jater zapíchneme ořechy tak, aby byly celkem uvnitř jater a játra na několika místech prošpikujeme slaninou. Poté je posypeme paštikovým kořením a bílým pepřem.

3

V pekáči rozpustíme husí sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme játra a pekáček zakryjeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20-30 minut. Občas je polijeme výpekem. Upečená játra vyjmeme, osolíme podle chuti, dáme do misky a zalijeme je husím sádlem a necháme vychladnout.

4

Petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.

5

Játra na talířích ozdobíme petrželkou, pokrájenými rajčaty a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept