Polévka z lilku s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z lilku s cizrnou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49036 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
250 g | Cizrna konzervovaná |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
6 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 912,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cizrna konzervovaná, Lilek, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z lilku s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme. |
3 | Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit. |