Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
813 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
  • 2
    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.