Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49041

Ingredience

Těsto
2 špetka Amonium
500 g Cukr moučkový
10 g Hera
0,5 polévková lžíce Hřebíček
250 g Mandle loupané
100 g Med včelí
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
250 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,465 kcal
Kilojoule 6 127kJ
57% Sacharidy 207 g
79% Tuky 59 g
3% Sodík 60 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pečení hadi z Římova postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet.

2

Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut.

3

Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept