Jednoduchý recept

Polévka z červené řepy s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49045

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Hovězí vývar základní
50 g Jogurt bílý
1 hrst Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Zelí čínské
1 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 573kJ
18% Sacharidy 64 g
42% Tuky 31 g
68% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Polévka z červené řepy s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut.

3

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou.

4

Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept