Recept

Klatovská sváteční polévka s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49050

Ingredience

300 g Brambory
1,5 l Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
Dušené hříbky
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Cibulová jíška
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 793kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
60% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Klatovská sváteční polévka s hříbky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli s česnekem drobně nakrájíme. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

V rendlíku přivedeme k varu 5 dl hovězího vývaru. Vložíme do něj pokrájené brambory, přidáme majoránku, sůl a kmín. Brambory vaříme doměkka 15-20 minut, potom je scedíme.

3

Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, na kterém za častého míchání podusíme hříbky. Ochutíme je solí, drceným kmínem a pepřem. Jakmile se začnou smažit, vyjmeme je. K omastku přidáme lžíci másla, poté cibuli s česnekem a zpěníme ji. Přimícháme lžíci hladké mouky a usmažíme světlou cibulovou jíšku.

4

V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr hovězího vývaru, vložíme do něj scezené brambory, podušené hříbky, jíšku, polévku povaříme dalších 10 minut. Přidáme sůl a pepř podle chuti.

5

Omyjeme petrželku kudrnku, drobně ji pokrájíme a před podáváním ji přimícháme do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept