Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jablka, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni. |
3 | Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit. |
4 | Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát. |
5 | Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme. |