Jednoduchý recept

Šneci z marcipánu a pistácie

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49062

Ingredience

125 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Marcipánová hmota surová
250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
50 g Pistácie
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 311kJ
39% Sacharidy 141 g
61% Tuky 45 g
1% Sodík 28 mg
35% Bílkoviny 19 g

Šneci z marcipánu a pistácie postup přípravy receptu:

1

V míse z mouky, vanilkového cukru, cukru, másla a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 15 minut v chladnu odpočinout.

2

Marcipán smícháme s vaječným bílkem a mletými pistáciemi do hladké hmoty.

3

Těsto na pracovní ploše rozválíme na 3 mm silný plát a nakrájíme na obdélníky o rozměru asi 25 x 35 cm. Každý díl potřeme pastou z marcipánu a pistácií a z delší strany ho stočíme. Rolády uložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky.

4

Ztuhlé rolády nakrájíme ostrým nožem na půl centimetru silné plátky, které rozložíme na pečící papír, položený na plechu. Pečeme je 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept