Vejce zapečená se sýrem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená se sýrem a paprikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49063 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
120 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 311,8mg |
Draslík | 223,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce zapečená se sýrem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Čedar nastrouháme najemno, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme do ní polovinu sýra, zalijeme smetanou, na sýr rovnoměrně rozklepneme čtyři vejce, osolíme, opepříme, posypeme proužky papriky a zasypeme zbytkem sýra promíchaného s mletou paprikou. Misku vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme přibližně 15 minut. |
2 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. |