Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých ostružin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49085

Ingredience

750 g Cukr krystal
3 kg Ostružiny
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 169kJ
19% Sacharidy 69 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kompot z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:

1

Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a odstavíme. Ostružiny rozdělíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem cca do 3/4 výšky.

2

Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept