Jednoduchý recept

Vepřové řízky plněné šunkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49092

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 356kJ
0% Sacharidy 2 g
56% Tuky 42 g
17% Sodík 343 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové řízky plněné šunkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.

3

Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept