Jednoduchý recept

Pirohy s houbami a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49093

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Houby sušené
1 polévková lžíce Kmín mletý
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
250 g Zakysaná smetana
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 224kJ
16% Sacharidy 58 g
68% Tuky 51 g
14% Sodík 273 mg
34% Bílkoviny 19 g

Pirohy s houbami a šunkou postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do vody, pak je vymačkáme a nakrájíme. Listové těsto prohněteme a necháme 15 minut odpočinout.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.

3

Vajíčko rozklepneme a bílek oddělíme od žloutku.

4

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli a šunku. Přidáme víno a nakrájené houby, promícháme, ochutíme kmínem, cukrem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit na mírném ohni. Uvařené necháme zchladnout a pak do směsi vmícháme 2 lžíce kysané smetany.

5

Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme ho na 16 čtverců o rozměru asi 10 x 10 cm. Na každý čtverec dáme lžíci směsi z hrnce, okraje potřeme bílkem a čtverec přeložíme tak, aby vytvořil trojúhelník. Okraje k sobě pevně přimáčkneme a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

6

Na plech rozvineme pečicí papír a na něj naskládáme připravené plněné pirohy, přikryjeme a necháme 30 až 45 minut odpočinout.

7

Pirohy před pečením potřeme žloutkem a plech s nimi vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, kde je pečeme 30 minut, až mají zlatavou barvu.

8

Zbylou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou a podle chuti přidáme pepř a sůl.

9

Pirohy podáváme teplé s pažitkovou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept