Pečená kachna podávaná s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna podávaná s povidly
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kachní stehna |
1 ks | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Citrony |
100 g | Meruňky sušené |
1 ks | Pomeranče |
150 g | Povidla švestková |
1 ks | Skořice celá |
100 g | Švestky sušené |
50 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 899,2mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Citrony, Meruňky sušené, Pomeranče, Skořice celá, Švestky sušené, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Pepř černý mletý, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená kachna podávaná s povidly postup přípravy receptu:
1 | Kachní stehna posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme trochou vody. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč s kachnou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak stáhneme teplotu v troubě na 160 °C a pekáč zakryjeme poklicí. Je-li to nutné, ještě kachnu podlijeme a pak pečeme, dokud nezměkne, asi 120 minut. |
2 | Zatímco se peče maso, připravíme si omáčku z povidel. Přidáme do nich šťávu vymačkanou z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přidáme skořici a tymián a podlijeme vodou. Pak přidáme sušené ovoce, například švestky a meruňky, a kůru z jednoho citronu. |
3 | Jakmile je kachní maso upečené doměkka, odlijeme tuk a vlijeme k němu povidlovou omáčku. Pak pekáček s masem vrátíme znovu do trouby a ztlumíme teplotu na 130 °C. Pečeme zakryté poklicí ještě 20 minut. Jakmile se chutě propojí, servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.