Recept

Pečená kachna podávaná s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 49097

Ingredience

800 g Kachní stehna
1 ks Kmín celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
Na omáčku
1 ks Citrony
100 g Meruňky sušené
1 ks Pomeranče
150 g Povidla švestková
1 ks Skořice celá
50 g Tymián čerstvý
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 140kJ
22% Sacharidy 79 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 306 mg
105% Bílkoviny 59 g

Pečená kachna podávaná s povidly postup přípravy receptu:

1

Kachní stehna posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme trochou vody. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč s kachnou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak stáhneme teplotu v troubě na 160 °C a pekáč zakryjeme poklicí. Je-li to nutné, ještě kachnu podlijeme a pak pečeme, dokud nezměkne, asi 120 minut.

2

Zatímco se peče maso, připravíme si omáčku z povidel. Přidáme do nich šťávu vymačkanou z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přidáme skořici a tymián a podlijeme vodou. Pak přidáme sušené ovoce, například švestky a meruňky, a kůru z jednoho citronu.

3

Jakmile je kachní maso upečené doměkka, odlijeme tuk a vlijeme k němu povidlovou omáčku. Pak pekáček s masem vrátíme znovu do trouby a ztlumíme teplotu na 130 °C. Pečeme zakryté poklicí ještě 20 minut. Jakmile se chutě propojí, servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept