Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých ostružin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49099

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Ostružiny

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
31% Sacharidy 113 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sirup z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:

1

Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

2

Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu.

3

Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l ostružinové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept