Jednoduchý recept

Kvašený ostružinový sirup

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kvašený ostružinový sirup 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49100

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Ostružiny

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
31% Sacharidy 113 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kvašený ostružinový sirup postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme, rozmačkáme a vložíme do větší sklenice. Při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit. Mezitím několikrát promícháme.

2

Poté ovoce prolisujeme a směs necháme stát, až se usadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou získané šťávy a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlijeme zbylou šťávu, přisypeme kyselinu citronovou a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme, odstavíme a znovu přecedíme přes plátno.

3

Sirup rozdělíme do ohřátých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l ostružinové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na kvašení - 2dny.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Kvašený ostružinový sirup
Ostružiny nám dozrávají a tak jsem vyzkoušela tento recept na sirup z ostružin. Recept mohu doporučit. Povedl se a chutná nám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept