Jednoduchý recept

Zavařovaný ostružinový sirup

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49104

Ingredience

1 kg Cukr krystal
3 l Ostružiny

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zavařovaný ostružinový sirup postup přípravy receptu:

1

Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

2

Zvolna zahříváme, postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1.5l ostružinové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept