Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49115

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
1 ks Citrony
1000 g Kapr obecný
1 kávová lžička Koření na ryby
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na marinádu
1 ks Citrony
50 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Sůl mořská
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
11% Sacharidy 40 g
28% Tuky 21 g
135% Sodík 3 g
95% Bílkoviny 54 g

Kapr po zámecku postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu.

2

Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na rozpáleném slunečnicovém oleji rybu prudce osmažíme. Necháme ji, aby z ní okapal přebytečný tuk. Na menší kousky roztrháme omyté salátové listy. Smícháme je s cherry rajčátky.

3

Přichystáme marinádu. Mořskou sůl vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme paličkou. Přidáme česnek, nadrobno nasekaný kopr a olej. Přilijeme šťávu z jednoho citronu a přisypeme špetku rybího koření.

4

Toastový chléb opečeme v toastovači.

5

Osmažené kousky kapra přelijeme marinádou a podáváme s opečenými toasty.

Poznámka

Kapří maso má nejpřirozenější chuť, protože jde o ryby, které nejsou v létě dokrmovány.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept