Fazolky připravované nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky připravované nakyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49130 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Fazolové lusky zelené |
600 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Kopr čerstvý |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 965,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolky připravované nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti. |
2 | V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky. |
Poznámka
Fazolky můžeme podávat s na kostičky pokrájenou opečenou slaninou.