Jednoduchý recept

Sýrová fondue

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 49136

Ingredience

3 g Pepř bílý
50 ml Sherry brandy
300 g Sýr Ementál (Primátor)
160 g Veka
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
9% Sacharidy 32 g
30% Tuky 22 g
0% Sodík 4 mg
44% Bílkoviny 25 g

Sýrová fondue postup přípravy receptu:

1

Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.

2

Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.

3

Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.

Poznámka

Podle chuti je možno přidat do fondue prolisovaný česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept