Jednoduchý recept

Jablková řýže se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablková řýže se skořicí 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49140

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
60 g Cukr vanilka
0,5 kg Jablka
0,5 l Mléko polotučné
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 607kJ
51% Sacharidy 185 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 128 mg
31% Bílkoviny 17 g

Jablková řýže se skořicí postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

2

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.

3

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.

4

Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Jablková řýže se skořicí
Rýže byla moc dobrá. Jablka jsem postrouhala a vařila jsem mnohem déle. Párkrát jsem po té, co zmizlo mléko, přilila vodu , protože používám mléko s nižším obsahem laktózy. Cena tohoto mléka je 2x vyšší. Přišlo mně to škoda smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept