Sterilovaný neslazený rybíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný neslazený rybíz
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49150 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 70 kcal
Kilojoule 293kJ
5% Sacharidy 17 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.

Sterilovaný neslazený rybíz postup přípravy receptu:
1 | Červený nebo černý rybíz otrháme, odstraníme stopky, očistíme a propláchneme. Poté rozdělíme do čistých sklenic a dobře setřeseme. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut. |
2 | Po vychladnutí vyjmeme skleničky z hrnce a uložíme na temném a suchém místě. |