Jednoduchý recept

Černý rybíz naložený ve vlastní šťávě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49151

Ingredience

200 g Cukr krystal
750 g Rybíz černý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
15% Sacharidy 53 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g

Černý rybíz naložený ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Dobře zralý rybíz přebereme, otrháme stopky, očistíme a propláchneme studenou vodou. Poté rozdělíme do čistých sklenic a přitom průběžně prosypeme cukrem.

2

Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 4 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept