Jednoduchý recept

Kynutý koláč se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49159

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Mouka polohrubá
200 ml Olej olivový extra panenský
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
800 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,024 kcal
Kilojoule 4 283kJ
29% Sacharidy 104 g
81% Tuky 61 g
27% Sodík 548 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kynutý koláč se špenátem postup přípravy receptu:

1

Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny.

3

Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept