Jednoduchý recept

Zapékaný fenykl s mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49170

Ingredience

4 ks Fenykl sladký - hlíza
400 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mozzarella
2 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
5% Sacharidy 17 g
42% Tuky 31 g
4% Sodík 80 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zapékaný fenykl s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit.

2

Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme.

3

Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut.

4

Servírujeme posypané piniovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept