Zapékaný fenykl s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný fenykl s mozzarellou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49170 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
2 špetka | Muškátový oříšek |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 956,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaný fenykl s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit. |
2 | Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme. |
3 | Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut. |
4 | Servírujeme posypané piniovými oříšky. |