Recept

Zaječí stehna na liškách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49178

Ingredience

180 g Cibule
10 ml Hořčice
30 ml Kompot brusinkový
300 g Lišky čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
400 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
250 ml Víno červené
8 ks Zaječí stehna

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
5% Sacharidy 18 g
67% Tuky 50 g
48% Sodík 960 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zaječí stehna na liškách postup přípravy receptu:

1

Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.

2

Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept