Recept

Chlebová placka se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49185

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
40 g Droždí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
6 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 746kJ
21% Sacharidy 76 g
44% Tuky 33 g
28% Sodík 556 mg
25% Bílkoviny 14 g

Chlebová placka se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut.

2

Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta.

3

Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce.

Poznámka

Nejlépe chutná chléb ještě teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept