Recept

Vepřové žebírko cikánské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 492

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
100 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
1500 g Vepřová pečeně
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
1% Sacharidy 3 g
68% Tuky 51 g
70% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Vepřové žebírko cikánské postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku).

2

Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme.

3

Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept