Recept

Kyselice s uzenou klobásou a sušenými houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49204

Ingredience

Suroviny
300 g Brambory
1,5 kávová lžička Cukr krupice
180 g Klobása uzená
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1,1 l Voda pitná
3 dl Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané
Namočené houby
3 polévková lžíce Houby sušené
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
8% Sacharidy 28 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 281 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kyselice s uzenou klobásou a sušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Promyté sušené houby dáme do misky a zalijeme je 2 dl vody. Necháme je namočené asi 1 hodinu. Poté je scedíme a pokrájíme na menší kusy. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Uzenou klobásu nakrájíme zešikma na plátky.

2

Do hrnce dáme brambory, lžičku soli, kmín, přilijeme vodu a vaříme je doměkka cca 20 minut. V polovině vaření přidáme scezené houby a klobásu.

3

Kysané zelí promyjeme v sítu vodou. Pak je překrojíme na menší kusy a přidáme k uvařeným bramborům. Přimícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10 minut. V misce si rozmícháme dohladka zakysanou smetanu s maizenou. Když je zelí měkké, přilijeme za stálého míchání smetanu se škrobem do polévky, dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti. Pomalu vaříme 5-7 minut.

4

Mezitím si v pánvičce rozpustíme máslo, přidáme k němu sladkou a pálivou papriku. Za stálého míchání (jen několik sekund) papriku rozpustíme a vzniklou směs přidáme do polévky. Polévku promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept