Recept

Grilovaný humr s hranolky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49207

Ingredience

5 ks Brambory
800 g Humr
75 g Máslo čerstvé
250 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 917kJ
4% Sacharidy 15 g
107% Tuky 80 g
41% Sodík 829 mg
73% Bílkoviny 41 g

Grilovaný humr s hranolky postup přípravy receptu:

1

Humry usmrtíme zapíchnutím nože do zadní části hlavy, mezi oči. Ponoříme je do vroucí osolené vody, zmírníme oheň a vaříme je 2 minuty. Vyjmeme je z hrnce a necháme mírně vychladnout. Potom je velkým nožem překrojíme na polovinu a oddělíme klepeta.

2

Prolisujeme dva oloupané stroužky česneku, petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

3

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a osmažíme při 140°C na rostlinném oleji doměkka. Vyjmeme je z nádoby na smažení a nadbytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami. Zvýšíme teplotu oleje na 180°C, hranolky tam vrátíme a osmažíme dozlatova. Poté je necháme okapat na ubrousku.

4

Mezitím ve velké pánvi rozehřejeme máslo, do kterého jsme přidali prolisovaný česnek. Na malém ohni pánev pomalu několik minut zahříváme, přidáme petrželku a ochuceným máslem polijeme hranolky, osolíme je a opepříme.

5

Rozehřejeme gril, položíme na něj humry masem dospod a grilujeme je 4-6 minut. Podáváme s hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept