Jednoduchý recept

Kompotovaný černý rybíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49223

Ingredience

700 g Cukr krystal
3 kg Rybíz černý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 641kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kompotovaný černý rybíz postup přípravy receptu:

1

Zralý černý rybíz očistíme, propláchneme důkladně studenou vodou, necháme okapat a i se stopkami rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.

2

Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minuty od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept