Jednoduchý recept

Kompot z čerstvého černého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49225

Ingredience

600 g Cukr krystal
3 kg Rybíz černý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 705kJ
12% Sacharidy 42 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompot z čerstvého černého rybízu postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.

2

Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept