Bageta s česnekovými krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bageta s česnekovými krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49238 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
5 stroužek | Česnek |
500 g | Krevety tygří - loupané |
130 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 404kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 10 g
28% Sodík 560 mg
65% Bílkoviny 37 g
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 117,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bageta s česnekovými krevetami postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a společně s petrželí najemno nasekáme, poté ho utřeme se solí. Pastou potřeme krevety. |
2 | Olej rozpálíme a krevety na něm osmažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou bagetou. |