Jednoduchý recept

Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49239

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Garnát obecný
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
10% Sacharidy 35 g
47% Tuky 35 g
29% Sodík 586 mg
69% Bílkoviny 39 g

Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí postup přípravy receptu:

1

Garnáty omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, sůl a pepř. Housky vydlabeme. Sýr nastrouháme.

2

Máslo rozpálíme, přilijeme vejce a za stálého míchání necháme lehce vysrážet, poté přisypeme garnáty. Lehce prohřejeme a odstavíme z plotny. Vydlabané žemle naplníme směsí z vajec a garnátů, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě při 200°C 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept