Recept

Vařené mušle s bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49240

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Hřebíček
2 kg Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
130 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
76% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 62 g

Vařené mušle s bramborem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubší kostky a v osolené vroucí vodě je uvaříme doměkka, poté slijeme a uchováme v teplu. Mušle omyjeme, vytřídíme otevřené a poškozené kusy. Zbytek mušlí dáme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou a hřebíčky prošpikovanou cibuli, bobkový list, petržel, na osminy pokrájený citron a česnek. Přivedeme k varu, povaříme 5 minut a poté vlijeme víno. Osolíme a opepříme. Vařící se slávky občas promícháme.

2

Jakmile se slávky začnou otevírat, odstavíme hrnec s nimi z plotny. Mušle i s vývarem rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept