Jednoduchý recept

Kachní prsa s ovocným ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49246

Ingredience

300 g Ananas
300 g Banány
2 polévková lžíce Cukr třtinový
600 g Kachní prsa
1 kávová lžička Kari koření
30 ml Likér banánový
6 ml Pasta Sambal Oelek
1 špetka Pepř černý mletý
20 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
10% Sacharidy 38 g
11% Tuky 9 g
8% Sodík 161 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kachní prsa s ovocným ragú postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, na povrchu ozdobně nakrojíme do mřížky, osolíme a opepříme. Ananas a banány oloupeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.

2

Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme ze všech stran. Potom prsa přendáme do zapékací nádoby a necháme péct při 170°C 15 minut.

3

Do šťávy ze smažení masa přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, poté vmícháme ovoce, likér, karí a pastu sambal oelek. Dobře promícháme a přilijeme smetanu.

4

Pečená prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s ovocným ragú.

Poznámka

Pro slavnostnější příležitosti ozdobíme pokrm plody mochyně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept