Jednoduchý recept

Holoubata v omáčce z sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49247

Ingredience

4 ks Holoubata
1 polévková lžíce Mandle loupané
40 ml Olej olivový
20 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
4 g Rozmarýn čerstvý
100 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
15% Sacharidy 54 g
47% Tuky 35 g
16% Sodík 324 mg
108% Bílkoviny 61 g

Holoubata v omáčce z sherry postup přípravy receptu:

1

Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky.

2

Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody.

3

Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept