Jednoduchý recept

Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49254

Ingredience

720 g Hovězí svíčková
100 ml Hovězí vývar základní
120 g Játra husí
10 g Lanýž
1 ks Masox
70 g Máslo čerstvé
4 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
40 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 268 mg
81% Bílkoviny 45 g

Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.

2

Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.

3

Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.

4

Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept