Jednoduchý recept

Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49259

Ingredience

2 špetka Cukr krupice
300 g Hroznové víno
100 g Mandle plátky
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
30 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
560 g Telecí svíčková
60 ml Víno červené
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
10% Sacharidy 35 g
50% Tuky 37 g
9% Sodík 177 mg
62% Bílkoviny 35 g

Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

2

Mandlové lupínky opražíme nasucho.

3

Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.

4

Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.

5

Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept