Zdravý recept

Neslazený mošt z čerstvého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49266

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
16% Sacharidy 58 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Neslazený mošt z čerstvého rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Použít můžeme jakýkoli druh rybízu, případně je nakombinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept