Jednoduchý recept

Ragú z masa divokého prasete

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49267

Ingredience

2 ks Bobkový list
120 g Cibule
30 ml Džus pomerančový
150 g Fíky sušené
150 ml Hovězí vývar základní
1 g Hřebíček
800 g Kančí pečeně
160 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
9% Sacharidy 34 g
170% Tuky 127 g
30% Sodík 596 mg
114% Bílkoviny 64 g

Ragú z masa divokého prasete postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.

2

Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.

3

Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.

4

10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept