Sýrovo-salámový špíz s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-salámový špíz s celerem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4927 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 dkg | Celer bulvový |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
40 dkg | Salám měkký |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 dkg | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 278,7mg |
Draslík | 589,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 590,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrovo-salámový špíz s celerem postup přípravy receptu:
1 | Celer nakrájíme na kolečka 1 cm silná a 3 cm průměr. Uvaříme v osolené vodě asi 4 minuty, necháme vychladnout. |
2 | Salám nakrájíme na stejná kolečka jako celer, sýr na čtverečky 1 cm silné a 3 cm hrana. Celer trochu opepříme a střídavě napichujeme na špíz. |
3 | Obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance, dvakrát. Smažíme na rozpáleném oleji, dozlatova. |
4 | Zdobíme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s pečivem a tatarkou.