Jednoduchý recept

Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49280

Ingredience

60 g Cibule
1 g Jalovec
250 g Jelení kýta
2 špetka Kmín celý
50 g Krupice pšeničná
200 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 špetka Tymián čerstvý
7 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
20 ml Vodka
130 ml Víno červené
50 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 937 kcal
Kilojoule 3 919kJ
15% Sacharidy 55 g
76% Tuky 57 g
37% Sodík 730 mg
77% Bílkoviny 43 g

Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.

2

Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.

3

Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.

4

Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.

5

Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.

6

Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept