Vinný sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný sorbet
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49282 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
50 ml | Džus pomerančový |
4 g | Máta |
2 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
500 ml | Víno červené |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
3% Sacharidy 10 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 39 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,5mg |
Vláknina | 154,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Máta, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vinný sorbet postup přípravy receptu:
1 | Cukr necháme roztavit v pánvi, přidáme skořici a 20ml vody. Necháme zhoustnout v sirup. |
2 | Do cukrového sirupu vmícháme víno, pomerančovou šťávu a vyšlehané bílky. Mrazíme 4 hodiny, poté sorbet necháme lehce povolit a servírujeme zdobený mátovými lístky. |